Focitorta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 12 evőkanál | |
liszt | 12 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
víz | 1 dl |
krem
csokoládés pudingpor | 3 csomag | |
---|---|---|
tej | 1.2 liter | |
cukor | 12 evőkanál | |
Ráma | 18 dekagramm | |
cukrozatlan kakaópor | 2 evőkanál | |
kókuszreszelék | 15 dekagramm |
Desszertek: Focitorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Egyenként feltöröm a 6 db tojást, de nem választom szét a sárgáját és a fehérjét, Így hozzáadok 12 evőkanál cukrot és robotgéppel felverem a 3-as 4 -es fokozaton, kb. 5-10 perc alatt, majd beleteszem a sütőport és azzal is keverem. Ezután kanalanként hozzáadok 9 evőkanál lisztet és tovább keverem. Végül az 1 dl vizet és még 3 evőkanál lisztet. Ha jól elkevertük, akkor Ramával kikent, lisztezett tortaformába öntöm és előmelegített sütőben megsütöm 180˙c fokon, kb. 20 perc alatt. A kihűlt piskótalapot három részre osztom.
Krémet készítek a 3 csomag csokoládés pudingporból. A szokásos módon elkeverem a pudingport a tejjel, 1,2 l tejet teszek hozzá, hogy sűrűbb legyen és ezt megfőzöm. Ha kihűlt, hozzákeverek 18 dkg Ramát és 12 evőkanál cukrot. Ha alaposan kikevertem megtöltöm vele a lapokat, egy keveset veszek el belőle a tetejét dekorálni.
A tetejére 2-3 evőkanál krémet összekeverek 2 evőkanál cukrozatlan kakaóporral, tasakba teszem és megrajzolom a tetejére a mintát, a fehér részeket kókuszreszelékkel színezem.