Focitorta
Desszertek: Focitorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskótához a lehűtött tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét robotgéppel keményre verjük.
A sárgájához hozzáadunk a 7 evőkanál kristálycukrot.
Robotgéppel addig verjük, amíg a kristályszemcsék alig látszanak.
Hozzáadunk 1 evőkanál kakaóport, 1 csomag sütőport és ezzel is alaposan elkeverjük.
Hét evőkanál lisztet is hozzáadunk, gondosan elkeverjük. Ezután óvatosan, fakanál segítségével a tojáshabba forgatjuk.
Ramával kikent, lisztezett, kapcsos tortaformába töltjük és előmelegített sütőben lassan, tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, majd elkeverjük a kikevert porcukros Ramával és kihűtjük. A tortát háromfelé vágjuk. Az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a másik lapot, ezt is megkenjük krémmel, majd rátesszük a harmadik lapot. A tejszínt keményre verjük, majd bevonjuk vele az egész tortát és hűtőbe tesszük. A csokit felolvasztjuk, sütőpapírra nem túl vékonyra simítjuk és hagyjuk megdermedni. Ollóval hatszögeket vágunk, utánozva a focilabda mintázatát és kirakjuk vele a torta tetejét és oldalát.