Feltöltve:

Focitorta

0
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

cukor7 evőkanál
kakaó1 evőkanál
liszt7 evőkanál
tojás7 darab
sütőpor1 csomag

Krémhez

tej6 dl
csokis pudingpor2 csomag
porcukor15 dekagramm
Ráma15 dekagramm

Díszítéshez

tejszín3 dl
csokoládé10 dekagramm

Forma kikenéséhez

Ráma1 darab

Desszertek: Focitorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A piskótához a lehűtött tojásokat szétválasztjuk.

2

A fehérjét robotgéppel keményre verjük.

3

A sárgájához hozzáadunk a 7 evőkanál kristálycukrot.

4

Robotgéppel addig verjük, amíg a kristályszemcsék alig látszanak.

5

Hozzáadunk 1 evőkanál kakaóport, 1 csomag sütőport és ezzel is alaposan elkeverjük.

6

Hét evőkanál lisztet is hozzáadunk, gondosan elkeverjük. Ezután óvatosan, fakanál segítségével a tojáshabba forgatjuk.

7

Ramával kikent, lisztezett, kapcsos tortaformába töltjük és előmelegített sütőben lassan, tűpróbáig sütjük.

8

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, majd elkeverjük a kikevert porcukros Ramával és kihűtjük. A tortát háromfelé vágjuk. Az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a másik lapot, ezt is megkenjük krémmel, majd rátesszük a harmadik lapot. A tejszínt keményre verjük, majd bevonjuk vele az egész tortát és hűtőbe tesszük. A csokit felolvasztjuk, sütőpapírra nem túl vékonyra simítjuk és hagyjuk megdermedni. Ollóval hatszögeket vágunk, utánozva a focilabda mintázatát és kirakjuk vele a torta tetejét és oldalát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem