Feltöltve:

Fokhagymás, sonkás muffin

45
Könnyű
1 fő
favorite_border 2

Hozzávalók

A tésztához

Fokhagyma5 gerezd
petrezselyem1 csokor
Metélőhagyma0.5 csokor
kisebb vöröshagyma1 darab
főtt, füstölt sonka15 dekagramm
finomliszt25 dekagramm
Sütőpor1 csomag
0.5 teáskanál
őrölt feketebors0.5 teáskanál
Tojás2 darab
Ráma10 dekagramm
tej2 dl
reszelt sajt10 dekagramm

A forma kikenéséhez

Ráma2 dekagramm

Desszertek: Fokhagymás, sonkás muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

A fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A sonkát 4-5 milliméteres kockákra aprítjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a sütőporos liszttel, a felaprított hozzávalókkal és 3-4 deka reszelt sajttal összekeverjük.

2

Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenünk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A maradék sajtot a tetejükre szórjuk.

3

Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem