Fokhagymás, sonkás muffin
Hozzávalók
A tésztához
Fokhagyma | 5 gerezd | |
---|---|---|
petrezselyem | 1 csokor | |
Metélőhagyma | 0.5 csokor | |
kisebb vöröshagyma | 1 darab | |
főtt, füstölt sonka | 15 dekagramm | |
finomliszt | 25 dekagramm | |
Sütőpor | 1 csomag | |
Só | 0.5 teáskanál | |
őrölt feketebors | 0.5 teáskanál | |
Tojás | 2 darab | |
Ráma | 10 dekagramm | |
tej | 2 dl | |
reszelt sajt | 10 dekagramm |
A forma kikenéséhez
Ráma | 2 dekagramm |
---|
Desszertek: Fokhagymás, sonkás muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A sonkát 4-5 milliméteres kockákra aprítjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a sütőporos liszttel, a felaprított hozzávalókkal és 3-4 deka reszelt sajttal összekeverjük.
Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenünk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A maradék sajtot a tetejükre szórjuk.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.