Fokhagymás, sonkás muffin
Fokhagymás, sonkás muffin
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person12 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • metélőhagyma - 1 csokor
  • gerezd fokhagyma - 5 darab
  • finomliszt - 25 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • sütőpor - 1 csomag
  • reszelt sajt - 10 dekagramm
  • petrezselyem - 1 csokor
  • frissen őrölt fekete bors - 1 csipetnyi
  • főtt-füstölt sonka - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A sonkát 4-5 milliméteres kockákra aprítjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a sütőporos liszttel, a felaprított hozzávalókkal és 3-4 deka reszelt sajttal összekeverjük.
  2. Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenünk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A maradék sajtot a tetejükre szórjuk.
  3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.