Foltos szelet
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 18 dekagramm |
---|---|
kristálycukor | 15 dekagramm |
tojás | 4 darab |
tej, | 1 dl |
olaj | 1 dl |
kakaópor | 3 evőkanál |
sütőpor | 1 csomag |
A túrós részhez
túró | 50 dekagramm |
---|---|
kristálycukor | 20 dekagramm |
tojás | 1 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
búzadara | 5 dekagramm |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Foltos szelet a sok
Elkészítés
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a tejet, az olajat, a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, valamint a búzadarával.
Egy közepes méretű tepsibe tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a kakaós masszát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá foltokban a túrós masszát a kakaósra. Elsőre lehet, hogy soknak tűnik a túrós massza, de bátran rá lehet szórni mind, mert bőven elfér benne.
Előmelegített sütőben, lassú tűzöm, 170 fokon, kb. 30 perc alatt süssük készre. Ellenőrizzük tűpróbával.