Feltöltve:

Fonott foszlós kalács

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Ráma5 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tojás2 darab
cukor5 evőkanál
tej2.5 dl
1 csipetnyi

Desszertek: Fonott foszlós kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

50 dkg lisztbe belekeverünk langyos tejjel megkelesztett 2 dkg élesztőt, késhegynyi sót, 1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint 5 evőkanál cukorral elkevert 2,5-3 dl tejet (kb.), hogy jó gyenge tésztát kapjunk. Jó kidolgozzuk, amíg szép sima lesz és hólyagokat vet. Ekkor részletekben lassanként beleöntünk 5 dkg olvasztott, langyos Ramát, ettől lesz foszlós a kalács és újból simára dolgozzuk. Tetejét kissé meglisztezzük és meleg helyen lassan megkelesztjük. Jól meg kell keleszteni, mert különben megreped. Belisztezett deszkán annyi részre osztjuk, ahány ágból fonni akarjuk. Fonás közben az ágakat megcsavarjuk, majd Ramával kikent tepsiben újra megkelesztjük. Felvert tojással megkenve lassú tűzön 180 fokon pirosra sütjük kb. 40 perc alatt.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem