Feltöltve:

Fonott, foszlós,mákos-meggyes kalács

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A mákos-meggyes töltelékhez

darált, cukrozott mák15 dekagramm
magozott meggybefőtt levétől lecsepegtetve0.5 pohár

Egy rúd kalácshoz

liszt50 dekagramm
tojás1 egész
tojássárgája2 darab
élesztő3 dekagramm
cukor1 teáskanál
porcukor1 evőkanál
olvasztott Rama6 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
tej1 darab
1 csipetnyi

Desszertek: Fonott, foszlós,mákos-meggyes kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással, 1 tojássárgával,1 ek. porcukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen, jól kidolgozzuk. Közben 5 ek olvasztott, de nem forró Ramát dolgozunk bele, majd a kétszeresére kelesztjük. A tésztát átgyúrjuk, 3 rudat formálunk belőle és szorosan összefonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojássárgával lekenjük és addig kelesztjük még letakarva, amíg a tepsit ki nem tölti. Előmelegített sütőben, kis lángon szép pirosra sütjük. A sütés vége felé 1 dl meleg tejben 1 csg vaníliás cukrot összekeverünk és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz szép fényes és foszlós.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem