Feltöltve:

Fonott kalács

100
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz8 dekagramm
tojás4 darab
tej7 dl
porcukor3 evőkanál
sima liszt1 kilogramm
szárított élesztő2 csomag

Desszertek: Fonott kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

1 dl meleg tejben futtassuk föl az élesztőt. A másik 6 dl tejet is melegítsük fel egy kicsit. A Rama margarint olvasszuk föl.

2

A lisztet öntsük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a felfutott élesztőt, a porcukrot, az olvasztott Rama-t, a többi meleg tejet és pár csipet sót. Jól keverjük ki a tésztát. Ne legyen túl lágy, de túl kemény sem. Ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet, vagy ha túl kemény lett, akkor egy pici tejet.

3

Dagasszuk ki kézzel legalább fél órán keresztül. Akkor van kész, ha már könnyedén leválik a tál széléről a tészta, illetve dagasztás közben már szépen "hólyagosodik". Ezután fedjük le egy konyharuhával, és tegyük meleg helyre legalább fél órát kelni.

4

Majd gyúrjuk át egy pár perc alatt még egyszer. Osszuk el a tésztát 4-felé. Minden gombócot pedig előbb félbe, majd 3 részbe. Így lesz 4 db 6-os fonatú kalácsunk.

5

Fonjuk meg a kalácsokat és tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire. (Valószínű, hogy egyszerre majd csak 2 db kalácsot tudunk megsütni. A kalácsokat kenjük be a felvert tojással és hagyjuk egy pár percet még pihenni.

6

Ezután tegyük kb. 100 fokos sütőbe őket kb. 5 percre, míg a tojás rászárad a kalács felületére, majd pedig tekerjük föl a hőmérsékletet 190 fokra. Süssük kb. 20 percig, míg szép fényes barna lesz a kalácsok teteje.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem