Feltöltve:

Fonott, töltött, diós kalács

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához (1 rúd kalácshoz)

élesztő20 gramm
tej1.5 dl
finomliszt350 gramm
Ráma50 púpos evőkanál
cukor40 gramm
1 csipetnyi
tojás1 darab

A diótöltelékhez

tej4 dl
darált dió300 gramm
Ráma50 púpos evőkanál
vaníliás pudingpor1 csomag
tojássárgája1 darab
cukor100 gramm
citrom reszelt héja1 darab

Továbbá

sárgabaracklekvár100 gramm
víz2 evőkanál

Desszertek: Fonott, töltött, diós kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk. A töltelékhez 3 dl tejet felforralunk, beleszórjuk a diót, lehúzzuk a tűzről és fedő alatt 10 percig pihentetjük. A Ramát felolvasztjuk, majd lehűtjük. A pudingport elkeverjük az 1 dl tejjel és a dióhoz keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a Ramát és éppen csak összeforrósítjuk, majd kihűtjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 30x40 cm-es tepsibe fektetjük. A tölteléket hosszában a tészta közepére kenjük, halmozzuk, a két hosszanti szárnyát, szélét pedig 2-3 centiméterenként rézsútosan bevágjuk. 1-2 cm maradjon a töltelék vonaláig. Jobbról és balról 1-1 tésztacsíkot fonatszerűen, szorosan egymásra, azaz a töltelék tetejére hajtogatjuk, a végét összenyomjuk, majd kerekre igazítjuk. Konyharuhával letakarjuk, további 20 percig kelesztjük, majd szép aranybarnára sütjük. A sárgabaracklekvárt 2 ek vízzel felforraljuk és a forró, megsült kalácsokra kenjük. Hagyjuk megszáradni és csak azután szeleteljük, ha teljesen kihűlt.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem