Fonott, töltött, kakaós kalács
Fonott, töltött, kakaós kalács
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • tojássárgája - 3 darab
    • tej (kb) - 5 dl
    • cukor - 6 dekagramm
    • Ráma - 1 diónyi
    • élesztő - 5 dekagramm
    • liszt - 70 dekagramm

    Krémhez

    • Ráma - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 3 csomag
    • porcukor - 20 dekagramm
    • kakaó - 3 púpos evőkanál
    • tojásfehérje kemény habja - 3 darab

    Elkészítés:

    1. A tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk és a duplájára kelesztjük. Hat cipóra osztjuk. Minden cipót fél cm vékonyra nyújtunk, lassan egymás után. Megkenjük a krémmel, felcsavarjuk és 3-3-at összefonunk, mintha hajat fonnánk. Ramával megkent, mély tepsibe tesszük és újból kelesztjük. Tojássárgával megkenjük és megsütjük. Krém készítése: 25 dkg Ramát, 3 csomag vaníliás cukrot 20 dkg porcukorral kikeverünk habosra, majd 3 púpos evőkanál kakaót keverünk bele. Három tojásfehérjét habnak verünk fel és könnyedén a krémbe keverjük.