Fordított almás
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
krem
vaníliás pudingpor | 2 kupica |
---|---|
tej | 0.5 dl |
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
Tészta
tojás | 8 darab |
---|---|
liszt | 8 evőkanál |
cukor | 8 evőkanál |
alma | 3 darab |
fahéj | 2 kávéskanál |
Tetejére
vaníliás cukor | 1 csomag |
---|---|
növényi tejszínhab | 3 dl |
porcukor ízlés szerint | 1 adag |
olvasztott tortabevonó | 1 tábla |
Desszertek: Fordított almás a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát keverünk. Egy mélyebb tepsit alufóliával kibélelünk, jó vastagon megszórjuk fahéjjal, almaszeleteket pakolunk bele, majd ráöntjük a tésztát és megsütjük.
2
Közben megfőzzük a pudingot. Kikeverjük a Ramát a porcukorral és hozzákeverjük a pudinghoz. Ha kész a tészta, lehúzzuk az alufóliáról és megkenjük a krémmel.
3
A tejszínt felverjük, porcukorral ízesítjük, rákenjük a krémre és olvasztott csokit csurgatunk a tetejére. Másnap lehet szeletelni.