Forditott almás
Hozzávalók
A díszítéshez
tortabevonó | 6 dekagramm |
---|---|
olaj | 1 evőkanál |
A tetejére
habtejszín | 3 dl |
---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag |
habfixáló | 1 csomag |
porcukor ízlés szerint | 1 adag |
A tésztához
tojás | 8 darab |
---|---|
liszt | 8 evőkanál |
cukor | 8 evőkanál |
őrölt fahéj | 3 teáskanál |
alma | 2 darab |
A krémhez
Ráma | 25 dekagramm |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
tej | 5 dl |
vaníliás pudingpor | 2 kupica |
Desszertek: Forditott almás a sok
Elkészítés
Gázméretű mélyebb tepsit alufóliával kibélelek és Ramával kikenem. Az almát vékonyan rászeletelem és megszórom fahéjjal. A tojások sárgáját a cukor 2/3-val fehéredésig verem habverővel, a tojásfehérjét keményre verem a maradék cukorral, majd apránként beleszitálom a lisztet 2-3 kanál kemény habbal, végül a többi habot is fokozatosan hozzákeverem fakanállal nagyon óvatosan. Ráöntöm a fahéjas almára a piskótát és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Ha megsült, átfordítom a piskótát és még melegen lehúzom róla a fóliát, majd hagyom kihűlni.
Közben a pudingot megfőzöm. A porcukorral habosra keverem a Ramát és a kihűlt pudinghoz keverem, majd rákenem a kihűlt tésztára.
A tejszínhabot keményre verem, ízesítem vaníliás cukorral és ízlés szerinti porcukorral majd rákenem a krémre. Célszerű hűtőbe tenni mielőtt ráteszem a meleg csokoládét, nehogy összeessen.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztom az olajjal és a tetejére csurgatom. Másnap szeletelem.