Feltöltve:

Forgácsfánk

60
Közepes
18 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája4 darab
Rama Vajas Íz3 dekagramm
tejföl3 evőkanál
liszt25 dekagramm
1 csipetnyi
fehérbor2 evőkanál
rum1 evőkanál
vanilincukor1 csomag

Desszertek: Forgácsfánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Az átszitált lisztbe beletesszük a felaprított Ramát, a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, tejfölt, fehérbort, rumot és csipet sót. Sima tésztává gyúrjuk és fél órát pihentetjük. Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, téglalap alakúra vágjuk, majd egymástól ujjnyi távolságban két helyen hosszában bemetsszük a közepén is. A széleinek épnek kell maradnia, hogy az átlósan szemben lévő széleket áthúzhassuk a középső nyílásokon. A fánkok alakja tetszés szerint változtatható.

2

A megformált forgácsfánkokat bő, forró zsiradékban aranysárgára sütjük. A sült fánkokat megszórjuk porcukorral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem