Forgácsfánk
Hozzávalók
tojássárgája | 4 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 3 dekagramm | |
tejföl | 3 evőkanál | |
liszt | 25 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
fehérbor | 2 evőkanál | |
rum | 1 evőkanál | |
vanilincukor | 1 csomag |
Desszertek: Forgácsfánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1
Az átszitált lisztbe beletesszük a felaprított Ramát, a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, tejfölt, fehérbort, rumot és csipet sót. Sima tésztává gyúrjuk és fél órát pihentetjük. Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, téglalap alakúra vágjuk, majd egymástól ujjnyi távolságban két helyen hosszában bemetsszük a közepén is. A széleinek épnek kell maradnia, hogy az átlósan szemben lévő széleket áthúzhassuk a középső nyílásokon. A fánkok alakja tetszés szerint változtatható.
2
A megformált forgácsfánkokat bő, forró zsiradékban aranysárgára sütjük. A sült fánkokat megszórjuk porcukorral.