Feltöltve:

Forgácsfánk

access_alarm 30
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojássárgája5 darab
rum3 evőkanál
1 kevés
tejföl1 kevés
cukor1 csipetnyi

Desszertek: Forgácsfánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a Ramával elmorzsolom, belekeverem a pici sót, közepébe ütöm az 5 tojássárgát és a 3 ek rumot. Kezdetnek csak 1 ek tejfölt teszek bele és összegyúrom. Amennyibe keménynek érezzük a tésztát, tejfölt még lehet hozzá tenni, de ne legyen lágy, majd fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egész tésztát, mintha linzertészta lenne. Derelyevágóval kockákat vágunk, két bevágással a közepébe. A két szélét a közepén lévő vágásba megcsavarva átfűzzük. Bő, forró olajba sütjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Önmagában is fogyasztható, de kínálhatunk mellé lekvárt is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem