Feltöltve:

Forgácsfánk

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojássárgája5 darab
rum3 evőkanál
1 kevés
tejföl1 kevés
cukor1 csipetnyi

Desszertek: Forgácsfánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a Ramával elmorzsolom, belekeverem a pici sót, közepébe ütöm az 5 tojássárgát és a 3 ek rumot. Kezdetnek csak 1 ek tejfölt teszek bele és összegyúrom. Amennyibe keménynek érezzük a tésztát, tejfölt még lehet hozzá tenni, de ne legyen lágy, majd fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egész tésztát, mintha linzertészta lenne. Derelyevágóval kockákat vágunk, két bevágással a közepébe. A két szélét a közepén lévő vágásba megcsavarva átfűzzük. Bő, forró olajba sütjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Önmagában is fogyasztható, de kínálhatunk mellé lekvárt is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem