Feltöltve:

Formatorta

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tortaalaphoz

tojásból 3 lapos piskóta12 darab

Krémhez

mascarpone krémsajt25 dekagramm
növényi habtejszín2 dl
Ráma10 dekagramm
tojássárgája1 darab
1 csipetnyi
zselatin1 evőkanál
víz szükség szerint a zselatinhoz1 kevés
porcukor15 dekagramm
vaniliaaroma1 teáskanál
vaníliás pudingpor1 csomag
tej4 dl
porcukor a pudingba1 evőkanál

Desszertek: Formatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A piskótákat megsütjük egyesével, majd hűlni hagyjuk.

2

Elkészítjük a krémet. A Ramát a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd közben a 4 dl tejben 1 ek cukorral sűrűre főzzük a pudingport és kihűtjük. A zselatint a vízben feloldjuk és melegítjük, majd mikor már langyos, a pudinghoz keverjük. A Ramás masszát a krémsajttal kikeverjük és a pudingos krémmel jól elkeverjük. A legvégén a tejszínt kemény habbá verjük és azt is a krémhez vegyítjük.

3

A lapokat egymásra helyezzük és a minta szerint lefaragjuk a felesleget, majd kialakítjuk az eredeti formát. Megkenjük egyenlően krémmel a lapokat és hűtőbe tesszük. Az oldalát is megkenjük, majd ezután a marcipánt megszínezzük kék színű ételfestékkel és fólia között kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a sablonra, végül körbevágjuk.

4

Fontos a sablon előkészítése, mert a marcipánt a tortára már a kész alakban csak rá kell helyezni. Hurkapálcikával készítjük el a feliratot, illetve nyomatot.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem