Feltöltve:

Forrázott fánk

130
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt20 dekagramm
tojás5 egész
zsír10 dekagramm
forró víz2 dl
1 csipetnyi

Desszertek: Forrázott fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Egy fazékba beleöntjük a forró vizet, hozzáadjuk a Ramát és a csipet sót. Ha a Rama elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáadjuk a lisztet, majd fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (2-3 perc). A tűzről levéve, amíg forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat és mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük, majd a kidolgozott tésztát enyhén megsózzuk. 1-2 órát pihentetjük. Egy lábasban olajat forrósítunk. Kanállal diónyi nagyságú tésztadarabokat szaggatunk bele, de csak nagyon gyéren, mert a fánkok nagyra nőnek, (ez nálam nem minden esetben történt így, de az íze ugyanolyan.). Először befedve sütjük, megfordítás után pedig fedő nélkül. A Rama ne legyen túl forró, mert akkor nem nőnek meg a fánkok. Így mérsékelt tűzön a fánkok 8-10 percig sütve felrepedeznek és megdagadnak. A fánkokat lyukas lapáttal kiszedjük, a Ramát jól lecsurgatjuk és vaníliás cukorral meghintve, melegen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem