Feltöltve:

Forrázott fánk

access_alarm 130
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt20 dekagramm
tojás5 egész
zsír10 dekagramm
forró víz2 dl
1 csipetnyi

Desszertek: Forrázott fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Egy fazékba beleöntjük a forró vizet, hozzáadjuk a Ramát és a csipet sót. Ha a Rama elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáadjuk a lisztet, majd fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (2-3 perc). A tűzről levéve, amíg forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat és mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük, majd a kidolgozott tésztát enyhén megsózzuk. 1-2 órát pihentetjük. Egy lábasban olajat forrósítunk. Kanállal diónyi nagyságú tésztadarabokat szaggatunk bele, de csak nagyon gyéren, mert a fánkok nagyra nőnek, (ez nálam nem minden esetben történt így, de az íze ugyanolyan.). Először befedve sütjük, megfordítás után pedig fedő nélkül. A Rama ne legyen túl forró, mert akkor nem nőnek meg a fánkok. Így mérsékelt tűzön a fánkok 8-10 percig sütve felrepedeznek és megdagadnak. A fánkokat lyukas lapáttal kiszedjük, a Ramát jól lecsurgatjuk és vaníliás cukorral meghintve, melegen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem