Forró csokis puding
Hozzávalók
Carte d'Or Csokoládé jégkrém | 6 gombóc | |
---|---|---|
étcsokoládé | 250 gramm | |
Ráma | 125 gramm | |
tojás (közepes méretű) | 3 darab | |
finomra őrölt kristálycukor | 2 púpos kávéskanál | |
vanília kivonat | 1 teáskanál | |
finomliszt | 1 evőkanál |
Desszertek: Forró csokis puding a sok Puding recept közül.
Elkészítés
Margarinnal kenjük ki 6 kisebb sütésálló formát.
Egy kisebb lábosban gőz fölött olvasszuk fel a margarint és a csokoládét.
Kézi habverővel keverjük össze a tojásokat, a cukrot és a vanília kivonatot, amíg egynemű habos krémet nem kapunk. Szórjuk a masszába a lisztet, majd egy fém kanál segítségével oszlassuk el.
Öntsük az olvadt csokoládét a krémhez, majd ezt is alaposan keverjük el. A kész tésztát osszuk szét a formákba és letakarva hagyjuk állni két órán keresztül.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 5-ös fokozat).
A formákat helyezzük a sütőbe, majd süssük 10 percig, amíg a krém külseje megszilárdul, de belül folyós marad. Ha a sütési idő letelt, borítsuk ki a kész süteményeket a formákból a desszertes tányérokra. Tegyünk egy gombóc Carte d'Or Csokoládés jégrémet a tányérra és azonnal tálaljuk.