Forró csokis puding
Forró csokis puding
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Carte d'Or Csokoládé jégkrém - 6 gombóc
  • étcsokoládé - 250 gramm
  • Ráma - 125 gramm
  • tojás (közepes méretű) - 3 darab
  • finomra őrölt kristálycukor - 2 púpos kávéskanál
  • vanília kivonat - 1 teáskanál
  • finomliszt - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Margarinnal kenjük ki 6 kisebb sütésálló formát.
  2. Egy kisebb lábosban gőz fölött olvasszuk fel a margarint és a csokoládét.
  3. Kézi habverővel keverjük össze a tojásokat, a cukrot és a vanília kivonatot, amíg egynemű habos krémet nem kapunk. Szórjuk a masszába a lisztet, majd egy fém kanál segítségével oszlassuk el.
  4. Öntsük az olvadt csokoládét a krémhez, majd ezt is alaposan keverjük el. A kész tésztát osszuk szét a formákba és letakarva hagyjuk állni két órán keresztül.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 5-ös fokozat).
  6. A formákat helyezzük a sütőbe, majd süssük 10 percig, amíg a krém külseje megszilárdul, de belül folyós marad. Ha a sütési idő letelt, borítsuk ki a kész süteményeket a formákból a desszertes tányérokra. Tegyünk egy gombóc Carte d'Or Csokoládés jégrémet a tányérra és azonnal tálaljuk.