Feltöltve:

Foszlós kalács

90
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
egész tojás1 darab
tojássárgája2 darab
élesztő3 dekagramm
cukor1 teáskanál
porcukor1 evőkanál
olvasztott Rama6 evőkanál
tej1 kevés
1 csipetnyi

Desszertek: Foszlós kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 ek. porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel hogy puha legyen, jól kidolgozzuk.

2

Közben 5 ek olvasztott, de nem forró Ramát dolgozunk bele és a kétszeresére kelesztjük.

3

A tésztát átgyúrjuk, 3 rudat formálunk belőle és szorosan összefonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojássárgával lekenjük és addig kelesztjük még letakarva, amíg a tepsit ki nem tölti.

4

Előmelegített sütőben kis lángon szép pirosra sütjük. A sütés vége felé 1 dl meleg tejben 1 csg vaníliás cukrot összekeverünk és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz szép fényes és foszlós.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem