Feltöltve:

Főzött gyümölcskenyér

20
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

vegyes aszalt gyümölcs (sárgabarack, szilva, fekete cseresznye, meggy, vörös-áfonya, stb.)50 dekagramm
étcsokoládé (ízlés szerint)1 tábla
fahéj1 teáskanál
szódabikarbóna0.5 teáskanál
sütőpor1.5 teáskanál
liszt25 dekagramm
cukor15 dekagramm
tojás2 darab
rum, vagy gyümölcspálinka2 evőkanál
kandírozott narancs- és citromhéj1 kevés

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab
liszt1 darab

Desszertek: Főzött gyümölcskenyér a sok Gyümölcskenyér recept közül.

Elkészítés

1

Felaprítjuk az aszalt gyümölcsöket, majd ezeket a fahéjjal, szódabikarbónával és a cukorral 1 lábasba tesszük. Erre negyed liter vizet öntünk és kb. 5 percig főzzük, a gyümölcsök puhulásáig.

2

A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd rászitáljuk a főzött masszára. Közben a tojásokat sűrű habbá verjük. A sütőporos lisztet belekeverjük a főzött masszába, majd hozzáadjuk a tojáshabot, a rumot, legvégül az étcsokoládét és a kandírozott narancshéjat.

3

Kikent, kilisztezett hosszúkás formában megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem