Feltöltve:

Francia citromtorta

120
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor10 dekagramm
liszt25 dekagramm
Ráma15 dekagramm
tojás1 darab
vaníliás cukor1 csipetnyi

A töltelékhez

cukrozott sűrített tej (397 g)1 doboz
tojás3 kis
citromlé12.5 cl

Desszertek: Francia citromtorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához egy nagy tálban jól keverjük össze a hozzávalókat, majd tekerjük be átlátszó fóliába és tegyük be a hűtőbe 2 órára. Ezalatt készítsük el a tölteléket: tegyük a tojásokat egy tálba, adjuk hozzá a sűrített tejet, majd fokozatosan, lassan a citromlevet, nem egyszerre az egész mennyiséget. Két óra után béleljük ki a tésztával a kikent, kilisztezett formát és süssük 20 percig 160 fokos hőmérsékleten. 20 perc után vegyük ki a sütőből, de ne kapcsoljuk ki, hanem emeljük fel a hőmérsékletet 180 fokra. A tölteléket öntsük a tésztára és tegyük vissza a sütőbe 10 percre, amíg a krém a tetején kocsonyás állagot nem kap. Hűtsük le szoba-hőmérsékletűre és tegyük be a hűtőbe legalább két órára.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem