Francia krémes
Hozzávalók
cukor | 40 csapott mokkáskanál | |
---|---|---|
Ráma | 7 dekagramm | |
tej | 5 evőkanál | |
növényi tejszín | 0.5 liter |
A karamellához
nescafe | 0.5 csomag |
---|
Desszertek: Francia krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A két lapot megsütjük. Az egyik lapot bekarcoljuk, keresztbe, hosszába és kijelöljük a leendő kockákat. Az alsó lapot beletettem egy nagy tepsibe és a krémet rásimítottam. A növényi tejszínt keményre felvertem és a krémre simítottam. Karamellmáz: fél tk. nescafét 5 ek. tejben feloldjuk és 20 dkg porcukrot hozzáadva kis lángon folyamatosan kevergetjük. Ha besűrűsödik levesszük a tűzről és 7 dkg Ramát keverünk hozzá. A felső lappal lefedjük és a karamellmázat rásimítjuk. A mázat is késsel vagdossuk be, hogy szelhető legyen.