Francia krémes
Hozzávalók
cukor | 9 evőkanál | |
---|---|---|
kakaó | 3 evőkanál | |
tej | 1 liter | |
puha keksz | 3 csomag | |
vaníliás pudingpor | 3 csomag | |
növényi tejszín | 0.5 liter | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm |
Desszertek: Francia krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A pudingot megfőzöm 9 kanál cukorral és 1 liter tejjel. Amikor még langyos, belekeverem a 20 dkg Ramát. Lerakok 6x4 kekszet és rákenem a pudingos krémet. Megint 6x4 keksz, erre jön a felvert növényi tejszín és a tejszínre megint keksz. Máz: összekeverem a porcukrot a kakaóval, rádarabolom a maradék Ramát és beteszem a mikróba. Figyelem, ha olvad a Rama, kiveszem, simára keverem és rákenem a keksz tetejére. Ha kicsit kemény lenne, újból beteszem a mikróba, hogy könnyebb legyen kenni. Ha kész, mehet a hűtőbe. Jó étvágyat.