Francia krémes torta
Hozzávalók
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 2 evőkanál | |
liszt | 2 púpos evőkanál | |
víz | 2 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
vaníliás puding | 2 csomag | |
tej | 6 dl | |
tojássárgája | 2 darab | |
Rama margarin | 5 dekagramm | |
cukor | 5 evőkanál | |
tojásfehérje | 2 darab | |
leveles tészta | 1 csomag |
Desszertek: Francia krémes torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Két tojásból kerek tortaformában piskótát sütünk.
2
A krém hozzávalóit: vaníliás puding, 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 5 dkg Rama, 2 tojássárgája a tojásfehérje kivételével összekeverjük és felfőzzük. Amikor a krém félig kihűlt, belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A krémet a piskótára kenjük. A tetejére 0,5 liter habtejszínt 2 csomag habfixálóval felverünk és rákenjük.
3
Leveles tésztából a torta forma nagyságát kivágod, felszeleteled és megsütöd. A tetejét csokimázzal lekened és tortadísszel díszited, majd a tejszínhab tetejére rakod.