Francia mákos krémes
Hozzávalók
Krémhez
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
tej | 7 dl | |
Ráma | 25 dekagramm | |
lekvár | 1 kevés |
Tetejére
mandulapehely | 1 adag | |
---|---|---|
tojásfehérje | 2 darab | |
cukor | 15 dekagramm |
Mézes laphoz
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
méz | 1 evőkanál | |
Ráma | 7 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
Mákos piskótához
cukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 15 dekagramm | |
tojás | 6 darab | |
víz | 3 evőkanál | |
étolaj | 0.5 dl | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
mák (nem darált) | 10 dekagramm |
Desszertek: Francia mákos krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A mézes laphoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd két lappá nyújtjuk. 180 fokon kb. 5-7 perc alatt megsütjük világos barna színűre. Amikor a mézes lapok kisültek, azonnal lekenjük egy kevés baracklekvárral.
A mákos lap készítése: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, valamint az olajjal, végül hozzáadjuk a mákot is. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan a masszához keverjük. Végül a sütőporos lisztet adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat habosra keverjük a Ramával. A pudingport a tejjel felfőzzük, majd amikor már kihűlt a tojásos-Ramás krém, összekeverjük a kettőt. Alulra kerül a mézes lap, rá a krém, arra pedig a mákos lap, majd erre ismét a krém és végül a mézes lappal zárjuk.
Tetejére 2 db tojásfehérjét gőz felett felverünk a cukorral és a tészta tetejére simítjuk. Szórhatunk rá pirított mandulaszirmokat is. Nagyon finom.