Francia mézes krémes
Desszertek: Francia mézes krémes a sok Mézes-krémes recept közül.
Elkészítés
1
Tészta: a lisztet leszámítva a hozzávalókat összekeverem és felmelegítem. Ha már habos kihűtöm. Belekeverem a lisztet, majd fél órára hűtőbe teszem. Két lapot sütök belőle nagy gáztepsiben. Krém: a pudingport, tojássárgákat és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverem. A többi tejet felforralom, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a pudingos masszát és sűrű krémmé főzöm. Ha kihűlt, belekeverem a cukorral kikevert margarint. A tejszínt kemény habbá verem és elkészítem a csokiöntetet. Rétegezem: lap - krém - tejszín - lap - csokimáz. Hűtőbe teszem és másnap vizes késsel szeletelhető.