Francia mézes krémes
Desszertek: Francia mézes krémes a sok Mézes-krémes recept közül.
Elkészítés
1
Gőz fölött melegítek 1 evőkanál mézet, 5 deka Ramát, 1 tojást, 1 evőkanál vizet, és 10 deka porcukrot. Ha levettem a gőzről, belekeverek 30 deka lisztet, és 1,5 kávéskanál szódabikarbonát, 2 lapot sütök belőle. Elkészítem a krémet: 6 deci tejet 2 csomag vanília pudinggal, 3 csomag vaníliás cukorral, és 15 deka cukorral a szokásos módon megfőzőm. Belekeverek 15 deka Ramát. Ráöntöm az egyik lapra, hagyom kihűlni. 4 deci tejszínt, 2 csomag habfixálóval jó keményre felverek, és a kihűlt krémre kenem. Ráborítom a másik tésztát és porcukorral meghintem. Másnap szeletelem.