Francia reggeli muffin
Hozzávalók
puha Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 12 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
liszt | 18 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 2 teáskanál | |
só | 1 teáskanál | |
szerecsendió | 1 teáskanál | |
tej | 1 pohár |
Tetejére
cukor | 5 dekagramm | |
---|---|---|
fahéj | 1 teáskanál | |
olvasztott Rama Vajas Íz | 5 dekagramm |
Desszertek: Francia reggeli muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
1
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a cukorral és a tojással. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a sót, a szerecsendiót, és végül a tejet. Kanalazzuk a tésztát papír kapszlival bélelt muffin formába, vagy szilikon muffin sütőformába, a forma 2/3-áig, majd süssük 20-22 percig.
2
Keverjük össze a cukrot és a fahéjat. Rögtön a sütés után mártsuk a muffinokat az olvasztott Rama Vajas Ízbe, majd a fahéjas cukorba.
Kb. 12 db muffin lesz belőle.Ha nem szeretjük a szerecsendiót, használjunk helyette a tésztában is fahéjat!