Francia reggeli muffin
Francia reggeli muffin
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • puha Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • cukor - 12 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • liszt - 18 dekagramm
  • Dr. Oetker Sütőpor - 2 teáskanál
  • só - 1 teáskanál
  • szerecsendió - 1 teáskanál
  • tej - 1 pohár

Tetejére

  • cukor - 5 dekagramm
  • fahéj - 1 teáskanál
  • olvasztott Rama Vajas Íz - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a cukorral és a tojással. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a sót, a szerecsendiót, és végül a tejet. Kanalazzuk a tésztát papír kapszlival bélelt muffin formába, vagy szilikon muffin sütőformába, a forma 2/3-áig, majd süssük 20-22 percig.
  2. Keverjük össze a cukrot és a fahéjat. Rögtön a sütés után mártsuk a muffinokat az olvasztott Rama Vajas Ízbe, majd a fahéjas cukorba. Kb. 12 db muffin lesz belőle.Ha nem szeretjük a szerecsendiót, használjunk helyette a tésztában is fahéjat!