Franciakrémes torta
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 25 dekagramm |
---|---|
Ráma | 15 dekagramm |
tojássárgája | 1 darab |
tejföl | 1 dl |
ecet | 1 evőkanál |
só | 1 csipetnyi |
A krémhez
vaníliás pudingpor | 4 csomag |
---|---|
cukor | 15 dekagramm |
tojásfehérje | 9 darab |
porcukor | 20 dekagramm |
víz | 1.2 liter |
A habhoz
habtejszín | 5 dl |
---|
A mázhoz
instant kávé | 0.5 teáskanál |
---|---|
tej | 5 evőkanál |
cukor | 20 dekagramm |
Ráma | 7 dekagramm |
Desszertek: Franciakrémes torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Két cipót formálunk belőle, kinyújtjuk, majd nagy gáztepsi hátán megsütjük. Két nagy kör alakot vágunk és erre formáljuk a két lapot.
Krém: a vaníliás pudingporokat 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel simára keverjük. Egy nagy edényben 1 l vizet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások keményre vert habját, amelyben már előzőleg 20 dkg porcukrot is elkevertünk. Tovább forraljuk az egészet 3-4 percig és forrón az alsó lapra kenjük. Az alsó lap köré egy kartonpapírból vágjunk keretet, melyet fóliával vonunk be és úgy öntjük bele, majd elsimítjuk a krémet.
A másik lapot bevontjuk a mázzal, majd cikkekre vágjuk. A karamellmázhoz a fél tk. nescafét 5 ek. tejben feloldjuk és 20 dkg porcukrot hozzáadva kis lángon folyamatosan kevergetjük. Ha besűrűsödik levesszük a tűzről és 7 dkg Ramát keverünk hozzá.
1/2 liter habtejszínt felverünk keményre, majd a krémre simítjuk. A habrózsákhoz és a torta körbevonásához hagyjunk belőle.