Füstölt sajtos kiflik
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 2 dl | |
sajt | 20 dekagramm | |
liszt | 50 dekagramm | |
tejszín | 1 dl | |
só | 1 teáskanál | |
élesztő | 1 csomag |
Desszertek: Füstölt sajtos kiflik a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
A kifli hozzávalóit összegyúrjuk,dagasztjuk, majd amikor jól elvált az edény falától nyújtódeszkára öntjük és kinyújtjuk kb fél cm vastagra és kör alakúra.
2
A kört cikkekre vágjuk és azokat még vékonyabbra nyújtjuk.
3
A cikkeket megkenjük kevés olvasztott Rama margarinnal és feltekerjük.
4
A kifliket egy Rama margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, lekenjük a tetejüket tejjel és reszelt füstölt sajttal megszórjuk, majd kelesztjük kb 20 percet, amíg a sütő felmelegszik.
5
A sütő aljába egy vízzel teli tepsit helyezünk a megfelelő párához és betesszük a kifliket sülni. 170 C-on 20 percig sütjük.