Füstölt sajtos kiflik
Füstölt sajtos kiflik
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • sajt - 20 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • tejszín - 1 dl
  • só - 1 teáskanál
  • élesztő - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A kifli hozzávalóit összegyúrjuk,dagasztjuk, majd amikor jól elvált az edény falától nyújtódeszkára öntjük és kinyújtjuk kb fél cm vastagra és kör alakúra.
  2. A kört cikkekre vágjuk és azokat még vékonyabbra nyújtjuk.
  3. A cikkeket megkenjük kevés olvasztott Rama margarinnal és feltekerjük.
  4. A kifliket egy Rama margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, lekenjük a tetejüket tejjel és reszelt füstölt sajttal megszórjuk, majd kelesztjük kb 20 percet, amíg a sütő felmelegszik.
  5. A sütő aljába egy vízzel teli tepsit helyezünk a megfelelő párához és betesszük a kifliket sülni. 170 C-on 20 percig sütjük.