Fűszeres, almás lepény
Hozzávalók
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 25 dekagramm | |
tojás | 6 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
sütőpor | 1 darab | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál | |
őrölt gyömbér | 0.5 teáskanál | |
szódabikarbóna | 1 csipetnyi | |
búzaliszt | 35 dekagramm |
A tetejére
alma | 10 darab | |
---|---|---|
lekvár | 1 üvegcse |
Desszertek: Fűszeres, almás lepény a sok
Elkészítés
1
A Ramát és a tojásokat robotgéppel jól kikeverjük. Belekeverjük a többi alapanyagot, majd jól kikent sütőlemezre öntjük. Az almákat kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk és pikkelyszerűen a tésztára rakjuk. A közöket lekvárral kitöltjük és 200 C-on megsütjük. Az almák közepét is lyukasszuk ki és a kis lyukakba is tegyünk lekvárt.