Fűszeres (chilis) csokis keksz
Hozzávalók
A tésztához
Rama Vajas Íz | 115 gramm | |
---|---|---|
Cukor | 200 gramm | |
tojás (L) | 2 darab | |
Liszt | 220 gramm | |
kakaópor | 50 gramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1,5 teáskanál | |
Só | 1 csipetnyi | |
chili por (vagy őrölt cayenne bors) | 1 teáskanál | |
őrölt fahéj (opcionális) | 1 teáskanál |
A hempergetéshez
porcukor | 100 gramm |
---|
Sütéshez
Sütési idő | 12 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | sütőpapírral bélelt tepsi |
Desszertek: Fűszeres (chilis) csokis keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral.
A szára anyagokat szitáljuk egy tálba és tegyük félre.
2
A puha margarint habosítsuk ki a cukorral, majd egyenként keverjük el benne a tojásokat is.
3
Több részletben forgassuk bele a száraz hozzávalókat is. TEgyük be 20 percre a hűtőbe.
4
Ezután kézzel formázzunk belőle kb 3 cm-es gombócokat, kb 15g-ot mérjünk ki a masszából. Ezeket hempergessük meg a porcukorban, majd helyezzük az előkészített tepsibe.
5
Süssük kb 12 percen keresztül, vigyázzunk ne szárítsuk ki nagyon, hogy a közepe még puhább maradjon.
Kb. 45db lesz belőle