Fűszeres (chilis) csokis keksz
Fűszeres (chilis) csokis keksz
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Rama Vajas Íz - 115 gramm
    • Cukor - 200 gramm
    • tojás (L) - 2 darab
    • Liszt - 220 gramm
    • kakaópor - 50 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1,5 teáskanál
    • Só - 1 csipetnyi
    • chili por (vagy őrölt cayenne bors) - 1 teáskanál
    • őrölt fahéj (opcionális) - 1 teáskanál

    A hempergetéshez

    • porcukor - 100 gramm

    Elkészítés:

    1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral. A szára anyagokat szitáljuk egy tálba és tegyük félre.
    2. A puha margarint habosítsuk ki a cukorral, majd egyenként keverjük el benne a tojásokat is.
    3. Több részletben forgassuk bele a száraz hozzávalókat is. TEgyük be 20 percre a hűtőbe.
    4. Ezután kézzel formázzunk belőle kb 3 cm-es gombócokat, kb 15g-ot mérjünk ki a masszából. Ezeket hempergessük meg a porcukorban, majd helyezzük az előkészített tepsibe.
    5. Süssük kb 12 percen keresztül, vigyázzunk ne szárítsuk ki nagyon, hogy a közepe még puhább maradjon. Kb. 45db lesz belőle

    Sütéshez