Fűszeres csokoládés torta
Hozzávalók
Csokis piskótakarikához
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 0.16 kilogramm | |
liszt | 0.32 kilogramm | |
felolvasztott csokoládé | 0.05 kilogramm | |
sütőpor | 0.5 dekagramm |
Krémhez
tejszín | 6.5 dl | |
---|---|---|
habfixáló | 0.02 kilogramm | |
porcukor | 0.05 kilogramm | |
fahéj | 0.5 dekagramm | |
valódi csokoládé | 0.35 kilogramm | |
szerecsendió | 0.5 darab |
Desszertek: Fűszeres csokoládés torta a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
A piskótakarikához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát egy kevés cukorral habosra keverjük, a cukor maradék részével a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét felolvasztjuk és belecsorgatjuk a kihabosított tojássárgába, majd hozzáadjuk a fehérjéből vert habot. Miután óvatosan összekevertük, finoman belekeverjük a lisztet és a sütőport. Tortaformában, 180 C°-os sütőben kb. 30 percig sütjük. A krém elkészítéséhez a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, 1/4-ét félretesszük a díszítéshez, míg a maradékba belekeverünk 15 dkg csokoládét, a fahéjat és a szerecsendiót. A kihűlt piskótát négybe vágjuk, a csokis tejszínnel megtöltjük, majd a maradék 20 dkg csokoládéval áthúzzuk, a tejszínnel díszítjük.