Feltöltve:

Fűszeres-narancsos alagút

60
Könnyű
5 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

a fűszeres piskótához

tojás5 darab
kristálycukor10 dekagramm
liszt10 dekagramm
mézeskalács fűszerkeverék0.25 kávéskanál
Rama Vajas Íz5 dekagramm

A krémhez

tej2.5 dl
Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás3 dekagramm
kezeletlen narancs reszelt héja1 darab
Rama Vajas Íz20 dekagramm
porcukor15 dekagramm

A díszítéshez

ét bevonó5 dekagramm
kezeletlen narancs1 darab

Sütéshez

Sütési hőmérséklet 175 °

Desszertek: Fűszeres-narancsos alagút a sok Alagút recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből és az összes kristálycukorból kemény habot verünk.

2

Óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a felolvasztott Rama-t, végül lazán beleforgatjuk a fűszerrel elkevert lisztet.

3

A tésztából 28x30 cm-es lapot sütünk, előmelegített sütőben, 175 fokon. A sütés után levágunk belőle egy 28x13 cm-es csíkot, ez lesz a sütemény alja. A másik darabbal kibéleljük az őzgerinc formát.

4

A krémhez a pudingporból, a tejből és a reszelt narancshéjból pudingot főzünk. A tej egy részét kikeverjük a pudingporral, a többi tejet pedig felforraljuk a reszelt narancshéjjal. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük a pudingporos keveréket, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

5

A porcukrot kihabosítjuk a Rama-val majd belekeverjük a kihűlt pudingot. A kész krémből félreteszünk 5 evőkanálnyit a díszítéshez, a maradék krémet pedig a piskótával kibélelt formába töltjük.

6

A 28x13 cm-es piskótalapot a krémre helyezzük. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a maradék krémmel lekenjük kívülről, és ízlés szerint díszíthetjük csokoládéval vagy narancs szeletekkel, megszórhatjuk fahéjjal.

Hozzászólások

Hasonló receptek