Fűszeres-narancsos alagút
Fűszeres-narancsos alagút
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person5 fő

Hozzávalók:

    a fűszeres piskótához

    • tojás - 5 darab
    • kristálycukor - 10 dekagramm
    • liszt - 10 dekagramm
    • mézeskalács fűszerkeverék - 0.25 kávéskanál
    • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm

    A krémhez

    • tej - 2.5 dl
    • Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás - 3 dekagramm
    • kezeletlen narancs reszelt héja - 1 darab
    • Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm

    A díszítéshez

    • ét bevonó - 5 dekagramm
    • kezeletlen narancs - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből és az összes kristálycukorból kemény habot verünk.
    2. Óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a felolvasztott Rama-t, végül lazán beleforgatjuk a fűszerrel elkevert lisztet.
    3. A tésztából 28x30 cm-es lapot sütünk, előmelegített sütőben, 175 fokon. A sütés után levágunk belőle egy 28x13 cm-es csíkot, ez lesz a sütemény alja. A másik darabbal kibéleljük az őzgerinc formát.
    4. A krémhez a pudingporból, a tejből és a reszelt narancshéjból pudingot főzünk. A tej egy részét kikeverjük a pudingporral, a többi tejet pedig felforraljuk a reszelt narancshéjjal. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük a pudingporos keveréket, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
    5. A porcukrot kihabosítjuk a Rama-val majd belekeverjük a kihűlt pudingot. A kész krémből félreteszünk 5 evőkanálnyit a díszítéshez, a maradék krémet pedig a piskótával kibélelt formába töltjük.
    6. A 28x13 cm-es piskótalapot a krémre helyezzük. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a maradék krémmel lekenjük kívülről, és ízlés szerint díszíthetjük csokoládéval vagy narancs szeletekkel, megszórhatjuk fahéjjal.

    Sütéshez