Feltöltve:

Gesztenye mousse torta

access_alarm 260
cake Nehéz
person_outline 8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A kakaós piskótához

Rama Vajas Íz60 gramm
kristálycukor60 gramm
Tojás1 darab
kakaópor10 gramm
Dr. Oetker Sütőpor0.5 kiskanál
Liszt50 gramm

a gesztenyemoussehoz

tej40 gramm
kristálycukor20 gramm
gesztenyepüré120 gramm
rum1 kiskanál
Dr. Oetker Lapzselatin3 darab
habtejszín200 milliliter

a rumos meggyzseléhez

fagyasztott meggy150 gramm
Cukor45 gramm
kukoricakeményítő1 kiskanál
rum1 kiskanál
Dr. Oetker Lapzselatin2 darab

A tetejére díszítésnek

gesztenyepüré120 gramm
habtejszín50 milliliter

Sütéshez

Sütési idő 240 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 18cm-es kapcsos tortaforma, sütőpapír, 1 db írásvetítő fólia

Elkészítés

1. lépés

A rumos meggyes zseléhez a fagyasztott meggyet a cukorral és egy kevés vízzel forraljuk fel, főzzük puhára. A keményítőt keverjük el 1.5 evőkanál hideg vízben, és öntsük a meggypürére, majd folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Vegyük le a tűzről, és botmixerrel pürésítsük, és keverjünk hozzá 1 kiskanál rumot is. Közben a zselatinlapot áztassuk be hideg vízbe. Ha már megpuhult, nyomkodjuk ki és keverjük bele a még forró meggypürébe. Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki folpack-kal és öntsük bele a zselét. Tegyük fagyasztóba dermedni. Ha már nem folyós, akkor vegyük ki a formából és tegyük még vissza becsomagolva, felhasználásig.

2. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy 18cm-es kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. Az oldalát vékonyan kenjük ki margarinnal.

3. lépés

A puha Rama Vajas Ízt kézi habverővel keverjük habosra a cukorral, majd keverjük bele az 1 tojást is. Szitáljuk bele a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet is, és fakanállal keverjük egynemű masszává. Egyengessük el a tortaformában és süssük előmelegített sütően 15-20 percen át. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.

4. lépés

A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe.

5. lépés

A gesztenyemasszához a tejet és a cukrot keverjük össze és melegítsük meg, amíg a cukor elolvad. Öntsük a gesztenyepürére, és keverjük jól el. Adjuk hozzá a rumot is, valamint a kinyomkodott zselatinapokat is keverjük el a forró masszában.

6. lépés

A habtejszínt verjük fel kemény habbá és forgassuk a gesztenyemasszába.

7. lépés

A torta összeállítása következik. A kakaós piskótát helyezzük a tortaforma aljába. A forma oldalát béleljük körbe írásvetítő fóliával, amit a forma magasságával egyező méretű csíkra vágtunk. A gesztenyemassza 2/3-át öntsük a piskótára, és simítsuk egyenesre a tetejét. Tegyük 15 percre fagyasztóba. Fontos, hogy legyen tartása mikor ráhelyezzük a meggyzselét.

8. lépés

Vegyük ki a fagyasztóból és óvatosan helyezzük rá a meggyzselét. Erre öntsük a maradék gesztenyemousse-t, simítsuk el a tetejét és tegyük hűtőbe pár órára.

9. lépés

Tálaláskor helyezzük a tortát egy tálra. Vegyük le a tortaforma oldalát, óvatosan húzzuk le a fóliát. Díszítsük a maradék gesztenyemasszával, és tejszínhab rózsákkal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 400"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem