Gesztenyekocka
Hozzávalók
Piskóta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál | |
olaj | 1 dl | |
liszt | 6 evőkanál | |
sütőpor | 1 darab | |
kakaópor | 2 evőkanál |
krem
tejszín ízű pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
liszt | 1 evőkanál | |
tej | 7 dl | |
cukor | 50 dekagramm | |
tejszín | 2 dl | |
gesztenyemassza | 1 csomag | |
babapiskóta | 2 csomag | |
kávé | 2 dl | |
rum | 1 kevés |
Tetejére
tejszínhab | 1 darab |
---|
Desszertek: Gesztenyekocka a sok
Elkészítés
1
Piskóta: a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, az 1 dl olajat belecsurgatjuk és 1-2 percig tovább verjük. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a habbá vert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük. 180 fokon 20 percig sütjük. Krém: a pudingokat a cukorral a tejben sűrűre főzzük. Ha kihűlt belereszelünk 1 gesztenyemasszát. Összekeverjük, majd 2 dl felvert tejszínt adunk hozzá. A növényi tejszín a legjobb. A kihűlt piskótát megkenjük a krém felével, rumos kávéba áztatott babapiskótával befedjük, majd a krém másik részét kenjük rá. Tetejére 3 dl felvert tejszínt teszünk és csokireszelékkel díszítjük.