Gesztenyekocka
Gesztenyekocka
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • tojás - 6 darab
  • tej - 3 dl
  • finomliszt - 6 evőkanál
  • sütőpor - 1 csomag
  • habtejszín - 6 dl
  • porcukor - 25 dekagramm
  • kristálycukor - 3 evőkanál
  • gesztenyemassza - 50 dekagramm
  • keserű kakaópor - 2 evőkanál
  • rumaroma - 2 teáskanál
  • habfixáló - 1 csomag
  • főznivaló vanília ízű pudingpor - 1 csomag
  • kukoricadara
  • friss élesztő fele

Elkészítés:

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
  3. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 20 perc alatt megsütjük.
  4. Közben a krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha Ramát először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros Ramához keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rumaromával ízesítjük.
  5. Egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.