Gesztenyekrémes palacsinta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
olaj | dl | |
tej | 3 dl | |
liszt | 30 dekagramm | |
szódavíz | 2 dl | |
rum | 1 evőkanál | |
porcukor | 1 evőkanál | |
gesztenyemassza | 10 dekagramm |
Desszertek: Gesztenyekrémes palacsinta a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
1
A tojást tejjel és vízzel elkeverjük, majd sózzuk.
A lisztet kanalanként adjuk hozzá, folytonos keverés mellett.
Csomómentesre keverjük.

2
A palacsintasütőt felhevítjük, és egy pár csepp olajat teszünk bele.
Egy merőkanál palacsintatésztát öntünk bele, és megsütjük az egyik, majd a másik oldalát is.
3
A gesztenyemasszát villával áttörjük, hozzáadjuk a margarint, cukrot, és rumot.
Jól kikeverjük, megkenjük vele a palacsintákat.
Háromszög alakúra hajtjuk, és tálaljuk.