Feltöltve:

Gesztenyekrémes torta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 evőkanál
liszt20 dekagramm
meleg víz2 evőkanál
1 csipetnyi

A krémhez

gesztenyemassza25 dekagramm
Rama Vajas Íz15 dekagramm
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tej4 dl
rum vagy rumaroma1 kevés

Desszertek: Gesztenyekrémes torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

1 kerek tortaforma alját kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 12,5 dkg porcukor, 1 evőkanál vaníliás cukorral és 2 evőkanál meleg vízzel fehéredésig verjük.
A fehérjét csipet sóval félkeményre verjük, lassan hozzáadjuk a 7,5 dkg porcukrot és vágható keménységűre verjük.
A tojáshabot a krémre halmozzuk, majd a 20 dkg liszttel lazán összevegyítjük. (Én váltakozva szoktam, nem egyszerre mindent.)
Majd a tortaformába borítjuk, és az előmelegített sütőben 30 percig sütjük. (Tűpróba!)

2

Krém: A tejből és a lisztből sűrű masszát főzünk, és kihűtjük.
A Rama Vajas ízt habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a főzött krémet, végül a gesztenyemasszát is beledolgozzuk.
Ízlés szerint egy kis rumot, vagy rumaromát keverünk a krémhez.

3

A kihűlt piskótát kettévágjuk, vagy ha kisebb tortaformában készült 3-ba.
A habosra kavart krémmel megtöltjük a piskótát, és kívülről is bevonjuk a krémmel.
Tetszés és ízlés szerint díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem