Feltöltve:

Gesztenyés alagút

45
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

habfixáló1 csomag
rum2 evőkanál
porcukor3 dekagramm
tejszín4 dl
gesztenye25 dekagramm

Csokimáz

rum1 evőkanál
tejszín1 dl
étcsoki20 dekagramm
porcukor3 dekagramm
Ráma3 dekagramm

Tésztához

tojás4 darab
kakaópor1 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
liszt4 evőkanál
víz4 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
cukor4 evőkanál

Desszertek: Gesztenyés alagút a sok Alagút recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Közben belekanalazzuk a vizet, majd a végén hozzáadjuk a felvert habot és összeforgatjuk.

2

Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre kenjünk belőle egy vékony lapot. Ügyeljünk rá, hogy olyan hosszú legyen, hogy egy őzgerincformát ki tudjunk vele bélelni. 175 fokos sütőben kb. 8 percig süssük.

3

A gesztenyét keverjük simára a rummal. A tejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük habbá, majd dolgozzuk apránként a gesztenyébe. A krémet a tésztával kibélelt őzgerincformába töltjük és a tetejét egy piskótalappal befedjük.

4

Pár órára a hűtőbe helyezzük dermedni. A máz hozzávalóit gőz fölött megolvasztjuk, majd a kiborított őzgerinc tetejére kenjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem