Gesztenyés-babapiskótás szelet (sütés nélkül)
Hozzávalók
babapiskóta | 24 darab |
---|---|
tej | 2 dl |
cukor | 1 darab |
rumaroma | 1 darab |
habtejszín | 2.5 dl |
habfixáló | 1 csomag |
csokoládé | 1 darab |
A tésztához
darált háztartási keksz | 25 dekagramm |
---|---|
gesztenyemassza | 50 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
rum vagy rumaroma | 1 kevés |
tej | 1 dl |
A krémhez
tej | 9 dl |
---|---|
vaníliás pudingpor | 3 csomag |
Rama margarin | 25 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
Desszertek: Gesztenyés-babapiskótás szelet (sütés nélkül) a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
1. lépés
Érdemes ezt a sütit azzal kezdeni, hogy a 9 dl tejben sűrűvé főzzük a 3 pudingot, hogy mire kész vagyunk mindennel, kihűljön.
2. lépés
A tésztájához valókat összedolgozzuk, a tejet apránként adagolva, mert nem biztos, hogy mind kell bele! Ne legyen túl lágy a massza! Kézfejjel egy 20X30-as tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.
3. lépés
A krémhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáelegyítjük.
A tésztára rásimítjuk a krém felét, és szétterítjük.
4. lépés
A cukros-rumos tejbe belemártjuk a piskótákat, gyorsan dolgozva vele, ne szívja meg magát nagyon. Szorosan egymás mellé fektetjük a krémre, majd a maradék krémmel befedjük.
5. lépés
A tetejére a tejszínt a habfixálóval felverjük, elosztjuk a sütin, bármilyen csoki formájával díszítjük.