Gesztenyés-babapiskótás szelet (sütés nélkül)
Gesztenyés-babapiskótás szelet  (sütés nélkül)
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • babapiskóta - 24 darab
  • tej - 2 dl
  • cukor - 1 darab
  • rumaroma - 1 darab
  • habtejszín - 2.5 dl
  • habfixáló - 1 csomag
  • csokoládé - 1 darab

A tésztához

  • darált háztartási keksz - 25 dekagramm
  • gesztenyemassza - 50 dekagramm
  • porcukor - 15 dekagramm
  • rum vagy rumaroma - 1 kevés
  • tej - 1 dl

A krémhez

  • tej - 9 dl
  • vaníliás pudingpor - 3 csomag
  • Rama margarin - 25 dekagramm
  • porcukor - 20 dekagramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag

Elkészítés:

  1. Érdemes ezt a sütit azzal kezdeni, hogy a 9 dl tejben sűrűvé főzzük a 3 pudingot, hogy mire kész vagyunk mindennel, kihűljön.
  2. A tésztájához valókat összedolgozzuk, a tejet apránként adagolva, mert nem biztos, hogy mind kell bele! Ne legyen túl lágy a massza! Kézfejjel egy 20X30-as tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.
  3. A krémhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáelegyítjük. A tésztára rásimítjuk a krém felét, és szétterítjük.
  4. A cukros-rumos tejbe belemártjuk a piskótákat, gyorsan dolgozva vele, ne szívja meg magát nagyon. Szorosan egymás mellé fektetjük a krémre, majd a maradék krémmel befedjük.
  5. A tetejére a tejszínt a habfixálóval felverjük, elosztjuk a sütin, bármilyen csoki formájával díszítjük.