Gesztenyés-banános muffin
Hozzávalók
liszt | 10 dekagramm |
---|---|
tojás | 2 darab |
gesztenyemassza | 20 dekagramm |
étcsokoládé, vagy 10 dkg tortabevonó | 1 tábla |
sárgabaracklekvár | 2 evőkanál |
rum, vagy rumaroma | 4 evőkanál |
cukor (cukrozott gesztenyemasszánál elhagyható) | 5 dekagramm |
puha Rama | 10 dekagramm |
banán | 1 nagy |
sütőpor | 2 teáskanál |
A díszítéshez
tejszínhab | 1 darab |
---|---|
habfixáló | 1 darab |
csokidara | 1 darab |
banán | 1 darab |
Desszertek: Gesztenyés-banános muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A lisztet kimérjük és egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport és a cukrot, igény szerint. A gesztenyemasszát villával áttörjük, hozzáadjuk a 2 tojássárgát és a rumot. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd megvárjuk, hogy kicsit hűljön. Ezalatt kemény habbá verjük a 2 tojásfehérjét. Akkor jó, ha fejjel lefelé fordítva a tálat, a hab nem folyik ki. A csokit hozzáöntjük a gesztenyés masszához, majd belekeverjük a 2 ek lekvárt is. Hozzáadjuk a puha Ramát és jól összedolgozzuk a masszát. A sütőt előmelegítjük. A gesztenyés masszát összedolgozzuk a liszttel, majd hozzákeverjük óvatosan a fehérjehabot. A muffin sütőt a típusától függően előkészítjük, majd mindegyik bemélyedés aljára egy kanál masszát csurgatunk. Erre helyezünk egy szelet banánt és a tetejére újra egy kanál masszát, hogy elfedje. Megsütjük, majd a tetejét ízlés szerint díszítjük.