Feltöltve:

Gesztenyés-banános muffin

45
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt10 dekagramm
tojás2 darab
gesztenyemassza20 dekagramm
étcsokoládé, vagy 10 dkg tortabevonó1 tábla
sárgabaracklekvár2 evőkanál
rum, vagy rumaroma4 evőkanál
cukor (cukrozott gesztenyemasszánál elhagyható)5 dekagramm
puha Rama10 dekagramm
banán1 nagy
sütőpor2 teáskanál

A díszítéshez

tejszínhab1 darab
habfixáló1 darab
csokidara1 darab
banán1 darab

Desszertek: Gesztenyés-banános muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet kimérjük és egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport és a cukrot, igény szerint. A gesztenyemasszát villával áttörjük, hozzáadjuk a 2 tojássárgát és a rumot. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd megvárjuk, hogy kicsit hűljön. Ezalatt kemény habbá verjük a 2 tojásfehérjét. Akkor jó, ha fejjel lefelé fordítva a tálat, a hab nem folyik ki. A csokit hozzáöntjük a gesztenyés masszához, majd belekeverjük a 2 ek lekvárt is. Hozzáadjuk a puha Ramát és jól összedolgozzuk a masszát. A sütőt előmelegítjük. A gesztenyés masszát összedolgozzuk a liszttel, majd hozzákeverjük óvatosan a fehérjehabot. A muffin sütőt a típusától függően előkészítjük, majd mindegyik bemélyedés aljára egy kanál masszát csurgatunk. Erre helyezünk egy szelet banánt és a tetejére újra egy kanál masszát, hogy elfedje. Megsütjük, majd a tetejét ízlés szerint díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem