Feltöltve:

Gesztenyés bukta

access_alarm 45
cake Közepes
person_outline 24 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tojás1 darab
tej3 dl
finomliszt25 dekagramm
1 csipetnyi
rum1 teáskanál
élesztő2 dekagramm
kristálycukor5 evőkanál
rétesliszt25 dekagramm
fagyasztott gesztenyemassza50 dekagramm

Desszertek: Gesztenyés bukta a sok Bukta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tejet meglangyosítjuk és a felét egy másik pohárba átöntjük. Az élesztőt belemorzsoljuk és 1 kiskanál cukrot hozzáadva kb. 15 perc alatt felfuttatjuk, azaz meleg helyen pihentetjük. Ezalatt a kétféle lisztet tálba rakjuk, a maradék cukrot és a sót hozzáadjuk, majd a maradék langyos tejjel, a felfuttatott élesztővel és a tojással dagasztani kezdjük. Közben az olvasztott Rama sütőmargarint is beledolgozzuk.

2. lépés

A massza eleinte kifejezetten ragacsos, de kb. 5 percnyi dagasztás után elválik az edény falától, miközben továbbra is lágy marad. A tetejét egy kevés liszttel meghintjük és konyharuhával letakarva langyos helyen 15 percig kelesztjük. Ezután 2-3 perc alatt finoman átgyúrjuk, majd újabb kb. 35 percen át kelesztjük.

3. lépés

A szokásosnál kicsit erősebben belisztezett gyúrólapra borítjuk, majd kb.1 centi vastagságúra, téglalap alakúra és kb. 28x42 centisre ellapítjuk. Éles, lisztbe mártott késsel 7 centis négyzetekre szabjuk.

4. lépés

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felengedjük, rummal ízesítjük. A tésztalapok közepére gesztenyemasszát púpozunk, azután feltekerjük.

5. lépés

Egy kb. 25x35 centis tepsit Rama sütőmargarinnal kikenünk, a többi Rama sütőmargarint felolvasztjuk. A buktákat úgy rakjuk a tepsibe, hogy az olvasztott Rama sütőmargarinnal körbekenjük. Állítva, szorosan (így nem folyik szét oldalra a tészta, a bukta csak fölfelé nőhet), egymás mellé sorakoztatjuk a tepsibe.

6. lépés

Meleg helyen további kb.15 percig kelni hagyjuk, végül előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 170"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 35"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem