Gesztenyés csemege
Gesztenyés csemege
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • konyak - dl
  • porcukor - 5 dekagramm
  • étcsokoládé - 10 dekagramm
  • gesztenyemassza - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csokoládét és a Ramát vízfürdőben felolvasztjuk. Az olvadt csokoládéhoz és Ramához hozzáadjuk a konyakot és az áttört, cukrozott gesztenyepürét. Könnyedén átkeverjük. Ha a massza túl híg, akkor megvárjuk, hogy kissé lehűljön és megszilárduljon.
  2. A gesztenyekrémet nyomózsákba töltjük és egy tetszés szerinti nyomócsövön keresztül papírkosárkákba nyomjuk. A gesztenyés csemegét mandulaforgáccsal vagy csokoládédarával díszítjük. Jól záródó dobozban legfeljebb négy napig tartható el.