Feltöltve:

Gesztenyés fatörzs

65
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás4 darab
cukor8 dekagramm
liszt8 csapott mokkáskanál
keményítő4 dekagramm
rum1 evőkanál

A töltelékhez

gesztenye1.3 kilogramm
babérlevél1 darab
habtejszín2 dl
cukor14 dekagramm
Ráma15 dekagramm
keserű kakaó3 evőkanál
rum2 evőkanál

Desszertek: Gesztenyés fatörzs a sok Fatörzs recept közül.

Elkészítés

1

40 percig főzöm a gesztenyét a babérlevéllel, majd meghámozom. Összeturmixolom a cukorral, a Ramával, a kakaóval és a rummal. Kétfelé osztom, az egyikhez hozzákeverem a habbá vert tejszínt, és mindkettőt a hűtőbe teszem. A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverem, apránként hozzáadom a lisztet, majd a keményítőt, végül a habbá vert fehérjét és a rumot. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 30x35 cm-es tepsibe öntöm, és 180 fokon 15 percig sütöm. Még melegen lehúzom róla a papírt és egy konyharuha segítségével feltekerem. Amikor kihűlt, megtöltöm a tejszínes krémmel, és egy órára hűtőbe teszem. Kívülről bevonom a másik krémmel, és még egy óráig hűtöm. Tálalás előtt cukorral, csokoládéval díszítem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem